fredag 31 mars 2017

Då är processen i gång igen...

Har gjort första behandlingen och den har gått bra. Lite illamående vid två tillfällen. Den första på behandlingsdagen men jag tror att det snarare hade med all den godis som jag tryckte i mig under själva behandlingen. Jag brukar inte äta godis i vanliga fall så jag tror kroppen inte gillade all socker som jag helt plötsligt gav den. Den andra gången var när det var dags för den obligatoriska diarrén. Men när väl magen kommit i gång så försvann illamåendet. Jag mådde aldrig så pass illa att jag behövde kräkas samt att idag finns det medicin mot illamåendet och det funkade bra för mig.

Den berömda tröttheten har jag samt att jag kan glömma ord och närminnet har nu tagit lite semester. Dock mår jag mycket bättre än jag gjorde första gången. Jag har inte ont i kroppen och det är ett stort plus! 
Förra gången började återhämtningen ca dag 7-8, denna gång började den reda på eftermiddagen dag 5. 
Jag har lyckas klara mig utan någon infektion och jag hoppas det fortsätter så. Visserligen hade jag inga infektioner förra omgången men denna gång så är det mest kritiskt för mig under vecka två efter behandling eftersom det är då som mina vita blodkroppar är som lägst och jag blir då extra mottaglig men nu har jag en inneboende som har sin hund med sig (och ja, det funkar bra med katterna) vilket motiverar mig att komma ut på promenader.(Inneboende jobbar mest natt och då får jag äran att ta kvällspromenaden med Rufus, som hunden heter). Att motionera är väldigt bra för immunförsvaret samt att jag har varit väldigt sugen på god och bra mat. Självklart har jag gjort mitt bäst att lyda min kropp, så kanske är det därför som infektionerna hållit sig borta

Visst är det en risk att låta en främmande människa flytta in med ett nytt bakterieflora än vad jag är van vid i mitt hem men jag hade satt igång processen att söka efter inneboende innan jag fick beskedet och beslutade mig för att ändå ha en inneboende. Som ni vet så kan det ta ett tag för försäkringskassan att komma igång och eftersom jag ännu inte fått mitt sjukintyg (fick ett men det stod fel datum för min sjukskrivning på det och jag har inte fått det nya ännu trots att jag påmint) så har den processen inte kommit i gång ännu. Så den extra inkomsten jag kan få från att ha en inneboende är ett måste vare sig jag vill eller inte. Nu råkar det vara en bra individ som flytta in och hitintills så funkar det väldigt bra.

Om jag ska klaga på något så just för att jag mår bättre denna gång har rastlösheten redan kickat in. Och det är jobbigt. Man säger till mig att jag får hitta på olika projekt men sen har vi det har med tröttheten och då kommer motivationen på kant.Och eftersom min ekonomi är som den är så kan jag heller inte göra vad som helst. Hade tänkt rensa mina foton på min externa hård disk men just nu verkar den inte ha någon drivrutin så jag kommer inte in i den. Jag har börjat rensa i pärmar och lite skåp. Spisen är ren, både i och utanför och på och bakom.
Gå och träna kan jag inte göra på grund av mitt immunförsvar. Jag kan åka tunnelbana och buss men av erfarenhet så blir jag sjuk om jag skulle besöka ett gym just nu. Jag har ett klipp-kort för simning. Jag tänkte testa det i stället. Jag tänker som så att där är det inga redskap som någon "glömmer" att torka av samt att efter jag simmat så duschar jag direkt. Dock bör jag kanske skippa bastun.

Under omständigheterna mår jag bra. Jag fördriver tiden med ljudböcker, musik och netflix. Gosar med katterna, promenerar och leker med Rufus och samtalar med dennes matte och önskar att jag skulle kunna arbeta medan denna process pågår...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar