lördag 10 september 2016

"Tebbes Tvivel" av EvaEmma Andersson

Då var det dags för bokrecension igen! Andra delen i trilogin om Tebbe.

Tebbe pluggar nu på polishögskolan och handbollen och träning är fortfarande en central punkt för henne och nu spelar hon på elitnivå.
Även om Tebbe, som vi såg i första boken, är en självständig och målmedveten individ samt van att ta hand om sig själv börjar stegen på allvar leda mot en vuxenvärld där många faktorer ska kombineras och Tebbe blir utsatt i denna bok för många, vad jag har valt att kalla, prövningar. Relationen med pojkvännen prövas och ifrågasätts. En närståendes plötsliga bortgång får henne att ifrågasätta relationer inom familjen. Hon ställs inför ett, för många, hjärtslitande val. Tebbe får också erfara den negativa sidan av den offentliga biten av att tillhöra ett topplag inom handbollen. Vilket får henne att tappa fotfästet.

Det finns två ordspråk jag kom att tänka på när jag läste "Tebbes Tvivel". Det första var : Ensam är stark, och det andra var: En olycka kommer sällan ensam. Men är det så egentligen? Är man alltid som starkas när man är ensam? När marken börjar skaka under Tebbes fötter vad är det som gör att hon inte väljer att berätta utan handlar som hon gör? Och är det alltid så att en olyckan inte kommer ensam eller är det just hur man hanterar en situation som kanske då istället eskaleras och skapar känslan av att problemen blir fler och större?

Precis som med första delen i denna trilogi så hoppas jag att man gör film eller tv-serie av denna med. Böckerna belyser mycket av det problematik som finns i vårt samhälle i form av utanförskap och fördomar, men också en individs styrka och målmedvetenhet som lyser igenom trots alla smällar som Tebbe får ta.

...och jag gillar att bokens pärm är mjukare. Det går att vika den så där som jag vill att böcker ska kunna vikas så man kan ha den i ena handen  när man sitter på t-banan medans man dricker sitt kaffe med den andra...

Även denna bok kan man beställa hos författare själv men också via bokus.com.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar