lördag 24 juni 2017

Lite vardag....

Det är intressant hur man skaffar sig nya rutiner när man går hemma och släpar. Istället för att duscha på morgonen som jag normalt gör, blir det numera till kvällen. Min frukost är mer varierande än när jag jobbar. Då vill jag ha gröt till frukost eftersom jag håller mig mätt längre men eftersom jag inte rör på mig på samma sätt just nu kan en tallrik med fil och flingor räcka samt att frysen inte endast består av matlådor eftersom jag nu är hemma när det är dags för lunch. Och eftersom jag inte behöver matlådor på samma sätt blir det inte lika mycket matlagning samt att jag är känslig för dofter strax efter behandlingen vilket gör att jag får planera vad och hur jag ska laga min mat. Fixar inte matos just då.

En ny favorit är att jag äter middag med "Bones". Ni som känner till tv-serien, vet att varje avsnitt i majoritet alltid börjar med ett tjusigt, och inte allt för smaklig, lik och där framför tv sitter jag nöjd och belåten med min mat. Kan säga till mitt försvar att jag är lite beroende av "Bones" just nu. Började strax innan första behandlingen att följa den och har kommit till säsong 8. Har ca 3 veckor till på mig innan det är dags att pausa Netflix eftersom "Game of Thrones" börjar här i mitten av juli på HBO. Nej, jag brukar inte ha dessa "tjänster" samtidigt eftersom det ändå slutar med att jag bara tittar på en av dem och då blir det lite som att kasta pengarna i sjön.

En annan, dock nygammal, favorit är ljudböcker. Jag älskar att läsa böcker. Dock de senaste åren har det blivit att jag endast läser när jag varit på väg till eller hem ifrån arbetet. Nu har jag insett att jag faktiskt både "läser" mer och fler böcker när jag lyssnar samtidigt som jag städar, diskar eller tvättar och att mina försök till powerwalk blir lite mer nöjsamma när jag läser med öronen. Också har jag upptäckt en ny genre: självbiografier och då gärna inläst av författaren själv. Det blir mer på riktigt då. 

En lite mindre ny rutinen, eller rättare sagt ovana, är mitt spelande på mobilen. Icke komplicerande spel där det ska rensas blommor eller godisbitar och jag kan verkligen sitta i timma om det flyter på. Inget jag är stolt över för jag gillar inte att sitta still allt för länge utan att göra något men det är lätt att ta till mobilen när man är uttråkad. Kanske borde jag börja med något mer kreativt som typ virkning..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar